Forum Forum  Strona Główna Forum

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sanowa herbatka Niedżwiedzia.

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Janusz Kitowski




Dołączył: 28 Paź 2006
Posty: 406
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zawiercie

PostWysłany: Nie 20:51, 10 Gru 2006    Temat postu: Sanowa herbatka Niedżwiedzia.

Przepis na wyborny trunek z tegorocznego Zlotu nad Sanem. Piłem go i przeżyłem Rolling Eyes Laughing Prosty sposób wykonania :
Dwie butelki piwa jasnego( razem 1.l)
Wlej do garnka, postaw na ogniu. W podgrzanym piwie rozpuść 6-8 łyżek cukru, dodaj sok z wyciśniętych 3-4 cytryn.
Kiedy piwo się zagotuje, zdejmij garnek z ognia , wlej 0.5 l spirytusu.
Trunek ten ma tę osobliwą właściwość, ze smakuje gorący, letni o dziwo też, a także zimny na drugi dzień.
Do dzieła, a raczej do gara Panowie i mocno trzymać się na nogach !!. Laughing Laughing


Post został pochwalony 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzes D.




Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 1507
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce

PostWysłany: Pon 13:24, 11 Gru 2006    Temat postu: Re: Sanowa herbatka Niedżwiedzia.

Zrobie takowy trunek na swieta. Ciekawe co powiedza domownicy... hihihi
Probowalem go nad CP na spocie. Jak dla mnie bomba.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzes D.




Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 1507
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce

PostWysłany: Śro 0:16, 13 Gru 2006    Temat postu: Re: Sanowa herbatka Niedżwiedzia.

Przebieg degustacji:
uwarzyłem
wypilem
krecilem
poleglem
Jezyk


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Pią 8:14, 21 Wrz 2007    Temat postu:

Bossszzzz przypomniały mi się fikołki jakie kiedyś na Mazurach robili Ślązacy. Wink

Na wiadro (takie 20l) wlewwali 50% białego wina, i po 1/4 piwa i spirytusu. Do tego wsypywali cukier, chyba nieco cynamonu... po czym częstowali w garnuchach po 0,5l. Smakowało nieźle, ale niektórzy po wychyleniu kilku kubasów gubili "nogi" (czyli buty)
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin