Forum Forum  Strona Główna Forum

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pstrąg po prowansalsku

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sztywna




Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 231
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 17:47, 19 Cze 2007    Temat postu: Pstrąg po prowansalsku

Rybę sprawić i wyfiletować , następnie fileciki pokroić na paseczki taki 1 na 5 cm , posiekać szalotke (najlepiej ) bardzo drobno . Paseczki ryby włożyć do jakiego kolwiek zamykanego naczynka posypać solą pieprzem i ziołami prowansalskimi , następnie zalać sokiem z co najmniej jednej cytryny i co najmniej jedną szklanką białego wina najlepiej typu riesling . zamknąć naczynko i całosć dobrze przemieszać i odstawić na co najmniej sześć godzin . Reszte wina wypic . Po sześćiu godzinach otworzyć drugą butelke i ją wypić przegryzając rybką . Można też wycisnąć albo posiekać jeden ząbek czosnku i dodać go do naczynka - ja używam słoika bo można go zakręcić i włożyć do plecaka . Zamiast drugiej butelki wina można użyć czegoś innego

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin