Forum Forum  Strona Główna Forum

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Tatar z lososia (TESCOWEGO)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzes D.




Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 1507
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce

PostWysłany: Czw 14:25, 01 Lut 2007    Temat postu: Tatar z lososia (TESCOWEGO)

Miesko z lososia tescowego rozdrabniamy (oczywiscie moze byc swierza rybka). Drobniusienko kroimy ogoreczka kiszonego i cebulke (najlepiej 2 rodzaje-zwykla i kolorowa).
Z mieska formujemy na srodku talerza okrag z malym wglebieniem na srodku do ktorego wbijamy jajo przepiorcze (rownierz dostepne w Tesco)
Dookola ukladamy cebulke i ogoreczka a obok podajemy przyprawy...
Na to kawaleczek natki pietruszki dla efektu wizualnego.
Minutke cieszymy oko... Nalewamy 50 gram zimnego Chopina mieszamy tatara.... i spozywamy z 50 gramami tego zacnego trunku
Smacznego
ps.szybkie danie dla niespodziewanych gosci....


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JJ




Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw 15:01, 01 Lut 2007    Temat postu:

Mniam! Jak się nie chce rozdrabniać nożem, to można kawałki zamrozić i potem zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.

Grzes: Albo rozrywac palcami dosc drobno


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Czw 15:41, 01 Lut 2007    Temat postu:

Spróbujcie to samo ale z mięskiem z lipaska, cuuuuudo!
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JJ




Dołączył: 28 Sty 2007
Posty: 80
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw 15:51, 01 Lut 2007    Temat postu:

Pstrąg też jest niezły.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Nie 21:31, 30 Wrz 2007    Temat postu:

Ja tatara robię w wersji bez jajec.

Samo mięsko po zfiletowaniu ryby (pstrąg lub o wiele rzadziej lipień) do tego ogórek kiszony lub korniszon, pół łyżeczki cukru, sól, biały
(delikatniejszy w smaku) lub czarny pieprz i wciskam sok z połowy cytryny+ciut oleju z pestek winogron lub słonecznikowego (prawie nie mają smaku). Może być cebulka, szczypiorek, koperek, nać pietruchy - ale nie muszą Wstawiam do lodówki na jakiś czas i później spożywam. Można jeszcze, już na chlebku, dodatkowo skropić cytryną. Jezyk
Powrót do góry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cygant




Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 676
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Świątniki Górne k. Krakowa

PostWysłany: Nie 21:52, 30 Wrz 2007    Temat postu:

Jajka przepiórcze dostępne w moim ogródku Wesoly

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tonkin
Przyjaciel forum



Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 609
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 8 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kotlina Klodzka

PostWysłany: Śro 23:39, 19 Gru 2007    Temat postu:

Hodujesz przepiorki z pewnoscia nie na jajka tylko na...........pierze !

tonkin


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawelZ




Dołączył: 15 Paź 2007
Posty: 81
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 8:51, 20 Gru 2007    Temat postu:

Ojoj. Ostatni raz tatara z lipienia jadlem z piec lat temu Smutny
Coraz bardziej mnie kusi zeby zapalowac jakiegos, ale trzymam sie dzielnie Wesoly


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin