Forum Forum  Strona Główna Forum

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kapusta z pieczarkami (Po Przemszowsku)

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Grzes D.




Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 1507
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Kielce

PostWysłany: Sob 21:53, 23 Gru 2006    Temat postu: Kapusta z pieczarkami (Po Przemszowsku)

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej
1/2 kg pieczarek
2 duże cebule
masło
warzywko/wegeta/kucharek
pieprz czarny mielony
trochę oleju

Kapustę 2 razy wypłukać w wodzie, potem ją obgotować - około 15-20 minut.
Pieczarki obrać, pokroić w plastry, udusić na odrobinie oleju.
Cebulkę obrać, pokroić, zrumienić na oleju.

Ugotowaną kapustę włożyć do dużego garnczka, dodać pieczarki, cebulkę, wrzucić kostkę masła, podlać szklanką wody. Dusić około 40 minut na wolnym ogniu do momentu miękkości kapusty.. Doprawić do smaku wegetą i pieprzem według uznania.

Jest to porcja na około 4-6 osób. Przy zwiększaniu porcji należy pamiętać o zachowaniu proporcji kapusty do pieczarek.

Najlepiej smakuje w doborowym towarzystwie nad brzegiem rzeki po całym dniu łowienia Wink z odrobina wódeczki czy "herbatki niedźwiedzia"


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin