Forum Forum  Strona Główna Forum

 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Lin w śmietanie

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość







PostWysłany: Wto 15:28, 30 Sty 2007    Temat postu: Lin w śmietanie

Liny sprawić i doprawić solą i pieprzem.
Obtoczyć w mące i usmażyć.
Pokroić 2 duże cebule w ćwierćtalarki i zeszklić na tym samym oleju co usmażyliśmy rybę. W razie konieczności odlać nadmiar oleju. Następnie dodać śmietanę w ilości takiej jaka jest nam potrzebna do uzyskanie odpowieniej ilości sosu. Doprawić vegetą lub inną podobną przyprawą. Śmietanę przesmażyć i pod koniec smażenia dodać duuużo posiekanego kopru.

Następnie w naczyniu ułożyć warstwę ryby i polać sosem i znowu warstwę ryby i polać sosem itd. Odczekać ok 0,5 do 1 godz. aż się przegryzie. Podawać z białym pieczywem i schłodzoną "książką".
Życzę Smacznego.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Strona Główna -> Kacik kulinarny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin